Hakukoneoptimointi on yksi yrityksen tärkeimmistä markkinointitoimenpiteistä. Sen kautta yrityksen verkkosisältö saadaan näkymään hakukoneiden hakutuloksissa mahdollisimman ylhäällä ilman maksullista mainontaa. Ei liene edes tarpeellista perustella, miksi tämä on ratkaisevan tärkeää.

Tammikuussa 2021 meihin otti yhteyttä kiinalainen ravintola Xiang Long, jonka kotisivut tarvitsivat uutta ilmettä sekä parannusta hakukoneoptimointiin. Heidän vanha verkkotunnuksensa oli www.xianglongs.com.

 

Tartuimme tuumasta toimeen ja teimme seuraavat toimenpiteet:

 1. Hankimme heille uuden domain-nimen www.xianlong.fi, sillä vanha ei vastannut heidän nimeään. Ensimmäinen asia, mitä hakukoneet seuraavat, on verkkotunnus eli domain ja sen on hyvä vastata tarjottavaa palvelua tai tuotteen/yrityksen nimeä.
 2. Lisäsimme sivustolle https-suojauksen, joka vanhoilta sivuilta puuttui. Tietoturva on nykyään erittäin tärkeä asia, mihin myös hakukoneet algoritmeissaan kiinnittävät huomiota.
 3. Teimme sivuille parannukset metatietoihin.

 

Alla näet vanhat metatiedot.

xianglong google wanha

Ja tässä uusi ulkoasu.

xiang long google uusi

 1. Lisäsimme sivustolle tietosuoja- ja rekisteriselosteen, joita ei ollut vanhoilla sivuilla
 2. Teimme sivustolle laadukkaamman ravintola-menun, josta löytyy myös hinnat
 3. Linkitimme sivuston Woltiin
 4. Teimme sivuston linkityksen Facebookiin
 5. Teimme sivustoista kaksikieliset – englannin ja suomen kielet
 6. Nimesimme sivuston kuvat paremmin hakukoneisiin sopiviksi
 7. Kiinnitimme huomiota sivuston latausnopeuteen
 8. Loimme sivustolle sivustokartat

 

Tulokset

Kotisivujen uudistamisen myötä sivut saivat raikkaamman ilmeen, johon ihmiset ihastuivat.

Alta näet sivuston orgaanisen ja maksullisen liikenteen määrän kehityksen kuukausitasolla.

Xiang Long statistics by Semrush

Tilastoista näemme, että orgaanisen liikenteen määrä on kotisivujen julkaisun myötä kasvanut sivustolla nollasta 450 vierailijaan kuukaudessa. Edellisillä sivuilla ei Semrushin mukaan ollut liikennettä juuri ollenkaan.  Vanhoilla sivustoilla orgaanisia avainsanoja oli neljä – uusilla sivuilla 59.

Aikaisemmen Xiang Longin sivut eivät juuri näkyneet Googlen hauissa heille tärkeillä hakusanoilla. Nyt heidän sijoitukset ovat seuraavan taulukon mukaiset:

Xiang Long excel google-sijoitukset

Lähde: Julkiset tiedot Semrush.com sivustolta

 

Haluatko menestyä paremmin hakukoneissa?

Helpoin tapa saada tuloksia aikaan, on tilata meiltä maksuton SEO-analyysi. Siinä kerromme, miten menestyt tällä hetkellä toimialasi tärkeimpien avainsanojen hakutuloksissa. Saat myös toimenpide-ehdotuksen, mitä pitäisi tehdä, että tuloksissa päästäisiin kipuamaan ylöspäin.

Tilaa ilmainen SEO-analyysi tästä